Jikiden Reiki®

"Jikiden Reiki® " is de meest oorspronkelijke Reiki methode, die momenteel onderwezen en beoefend wordt. Zij onderscheidt zich door de eenvoud van het behandelen, haar effectiviteit en puurheid. "Jikiden" betekent dat de kennis en de leer van de ontdekker Mikao Usui en Dr. Chujiro Hayashi onveranderd doorgegeven wordt.

Het woord "Reiki" bestaat uit twee karakters. "Rei" kan mysterieus, wonderbaarlijk, heilig, maar ook ziel betekenen. "Ki" betekent energie. Het begrip "Reiki" betekende in de tijd van Mikao Usui "Zielsenergie". Reiki activeert het zelf-herstellend vermogen van de mens. Reiki werkt diep op het geestelijke/psychische niveau en het lichaam van de mens in. Door middel van het opleggen van je handen op het lichaam kun je Reiki aan jezelf, of aan een te behandelen persoon geven.

Iedereen kan Reiki leren. Het staat los van alle geloofsrichtingen en kan daarom door iedereen toegepast worden. Jouw eigen lichaamsenergie wordt niet aangesproken of verbruikt. Een weekend seminar is genoeg om Reiki te leren, om vervolgens jezelf en anderen te behandelen.

58851 bezoekers (98645 hits) sinds 31-8-2014
Powered by webXpress