Jikiden Reiki®

"Jikiden Reiki® " is de meest oorspronkelijke Reiki methode, die momenteel onderwezen en beoefend wordt. Zij onderscheidt zich door de eenvoud van het behandelen, haar effectiviteit en puurheid. "Jikiden" betekent dat de kennis en de leer van de ontdekker Mikao Usui en Dr. Chujiro Hayashi onveranderd doorgegeven wordt.

Het woord Reiki bestaat uit twee karakters. Rei kan mysterieus, wonderbaarlijk, heilig, maar ook ziel betekenen. Ki betekent onzichtbare energie. Reiki kan dus o.a. vertaald worden als onzichtbare energie met mysterieuze kracht. Reiki activeert het zelf-herstellend vermogen van de mens. Reiki werkt diep op het lichamelijke en geestelijke / psychische niveau van de mens in. Door middel van het opleggen van de handen wordt Reiki door een behandelaar doorgegeven aan het lichaam van een ontvanger.

Op de gedenksteen van Mikao Usui op de Saihoji begraafplaats in Tokio staat de volgende tekst geschreven: "Reiki zal de wereld veroveren en haar bewoners en ook de wereld zelf helen”.

Deze voorspelling is inmiddels werkelijkheid geworden. Over de gehele wereld wordt er door miljoenen mensen Reiki beoefend.

Iedereen kan Reiki leren. Je hoeft geen heilige te zijn om het toe te passen. Het staat los van alle geloofsrichtingen en kan daarom door iedereen toegepast worden. Jouw eigen lichaamsenergie wordt niet aangesproken of verbruikt. Een weekend seminar is genoeg om Reiki te leren om vervolgens jezelf en anderen te behandelen.

"CAMO Natuurlijke Geneeswijzen" is een vertrouwd adres en gecertificeerd om de Jikiden Reiki® opleiding Shoden (Reiki 1) en Okuden (Reiki 2) te onderwijzen.
Een Jikiden Reiki Shihan (leraar) heeft zijn opleiding gevolgd en zijn lesbevoegdheid gekregen van Tadao Yamaguchi Sensei of Frank Arjava Petter Sensei van het "Jikiden Reiki instuut" in Japan.

49946 bezoekers (83566 hits) sinds 31-8-2014
Powered by webXpress