Over Carlo

Mijn naam is Carlo Mooij, ik ben 61 jaar en naast mijn vaste baan als Mechanical Engineer, ben ik een gepassioneerd Reiki behandelaar en Jikiden Reiki® leraar.

 

Mijn vader had een genezende gave, hij was magnetiseur. Zelf ontdekte ik, toen hij mensen begon te behandelen, dat ik net als hij als ik mij op een ander afstemde die bepaalde klachten had, deze problemen in mijn eigen lichaam kon voelen. Soms gebeurde dit ook spontaan als ik bij iemand in buurt kwam of aan iemand dacht. Ik begon te experimenteren of ik ook helende energie aan zieken door kon geven. De reacties waren dat ik heerlijk warme handen had en als ik passen over hun lichaam maakte, dit aanvoelde alsof alle ellende uit hun lichaam weggetrokken werd. Na zo’n behandeling voelde ik mij echter uitgeput en voelde nog steeds hun klacht in mijn eigen lichaam.

 

Op een gegeven moment besloot ik een opleiding kruidengeneeskunde te volgen. Tijdens de introductieronde vertelde een medecursist dat zij Reiki 1 en 2 had. Tijdens de pauze vertelde ze mij, dat je bij een Reiki opleiding afgestemd wordt op deze energie. Vanaf dat moment stroomt er helende energie uit jouw handen en deze kun je gebruiken om jezelf en andere te helen. Je geeft hiermee energie door uit het universum en niet jouw eigen energie. Dit klonk mij als muziek in de oren en ik besloot bij haar leraar een Reiki 1 opleiding te volgen. 

 

Ik volgde hierna de Reiki 2 opleiding en later de Reiki 3 opleiding. Ik bleef echter zoeken naar informatie over Reiki, die zo dicht mogelijk bij de bron van de stichter Mikao Usui stond.

 

In een boek van Frank Arjava Petter las ik dat hij les had gekregen van Chiyoko Yamaguchi, een lerares, die haar lessen nog van Dr. Hayashi had ontvangen. Dr. Hayashi was één van de twintig leraren die de volledige lesbevoegdheid van Mikao Usui had ontvangen. Zij en haar zoon Tadao Yamaguchi hebben in 1999 het Jikiden Reiki® Instituut opgericht. Jikiden is een normaal woord in het japans, het is een term die vaak gebruikt wordt bij traditionele japanse kunsten. Het betekent: direct overgedragen, of doorgegeven van de leraar.

 

Ik vond een leraar in Nederland die zowel de Jikiden Reiki® 1 opleiding (Shoden) en Jikiden Reiki® 2 opleiding (Okuden) mocht onderrichten. De inhoud van beide opleidingen waren voor mij een openbaring. Ik leerde nu pas hoe ik echt een effectieve Reiki-behandeling kon geven! Ik had nog maar één wens: dít wil ik ook graag onderwijzen. Om de volgende graad te mogen behalen dien je minimaal 40 verschillende personen te behandelen en minimaal 120 uur Reiki ervaring op te doen.

 

Na de beide Reiki opleidingen herhaalt te hebben en de nodige ervaring te hebben opgedaan heb ik in 2014 mijn Shihan Kaku certificaat (de bevoegdheid om Jikiden Reiki® 1 opleiding (Shoden) te mogen onderrichten)) van Tadao Yamaguchi in Frankfurt ontvangen.

Om ook de Jikiden Reiki® 2 opleiding (Okuden) te mogen onderrichten heb je minimaal 10 positieve feedback’s van je leerlingen nodig om op te kunnen gaan voor de volgende graad: Shihan.

 

In 2015 mocht ik mijn Shihan certificaat van Frank Arjava Petter ontvangen en dus de bevoegdheid om de Jikiden Reiki® 2 opleiding (Okuden) te onderwijzen.

Ben je geïnteresseerd geraakt om meer te weten te komen over de inhoud van de Jikiden Reiki® 1 opleiding en Jikiden Reiki® 2 opleiding, klik dan op de links.


Powered by webXpress