Waarom zou ik kiezen voor een Jikiden Reiki® opleiding?

Vraag:  Waarom zou ik kiezen voor een Jikiden Reiki® opleiding, in plaats van een andere Reiki opleiding?

Antwoord: De ons meest bekende Reiki lijn, is die, die door mevrouw Takata in het westen is geïntroduceerd.

Nadat mevrouw Takata van Dr. Hayashi haar leraar certificaat had ontvangen, heeft zij wijzigingen in het Reiki onderwijs doorgevoerd die (wellicht) nodig waren om Reiki in het westen geaccepteerd te krijgen. Gedurende de laatste jaren van haar leven heeft zij in totaal 22 leraren opgeleid.

Er ontstonden na haar overlijden twee Reiki stromingen: The Radiance technique van Mevr. Barbara Webber en de Reiki Alliantie geleid door Mevr. Phyllis Furumoto.

Vanwege de hoge opleidingskosten die door de Reiki Alliantie gevraagd wordt, zijn er leraren uit de alliantie gestapt en zijn hun eigen weg gegaan. De vrije Reiki leraren ontstonden. Het stond een ieder vrij zijn of haar interpretatie door te geven, ideeën toe te voegen en of nieuwe gechannelde symbolen toe te voegen aan het Reiki systeem. Zo bestaan er nu tientallen, zo niet over de honderd verschillende Reiki stromingen met elk hun eigen inhoud. Het is de vraag in hoeverre de aangeboden opleidingen nog in verband staan met de methode van spirituele genezing, die is gebaseerd op het levenswerk van Mikao Usui.

 

Chiyoko Yamaguchi heeft in 1938 bij Dr. Hayashi haar opleiding gevolgd.

Jikiden Reiki® is door Chiyoko Yamaguchi, samen met haar zoon Tadao gesticht om het erfgoed van Mikao Usui en Dr. Hayashi voor de toekomst zeker te stellen.

 

Jikiden betekent onveranderd doorgegeven. Wanneer u dus voor de Jikiden Reiki® opleiding kiest, ontvangt u de lesstof zoals deze destijds door Dr. Hayashi werd gegeven. Púúr en krachtig door zijn eenvoud! De lesstof bevat onderdelen welke noodzakelijk zijn om een effectieve behandeling aan een cliënt te kunnen geven om zijn of haar gezondheid te kunnen herwinnen!

Powered by webXpress